Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Η υπνοθεραπεία συμβάλλει στη γρηγορότερη ανάρρωση μετά απο χειρουργικές επεμβάσεις

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας στο Νοσοκομείο Saint- Luc University Hospital του Βελγίου, ασθενείς που ακολούθησαν ένα συνδυασμό υπνοθεραπείας και τοπικής αναισθησίας κατά την χειρουργική επέμβαση παρουσίασαν σημαντικά γρηγορότερη ανάρρωση σε σχέση με ασθενείς στους οποίους η επέμβαση έγινε με ολική αναισθησία.

Ακόμη βρέθηκε πως εκείνοι που ακολούθησαν υπνοθεραπεία χρειάστηκαν μικρότερη ποσότητα φαρμάκων κατά την περίοδο της ανάρρωσης.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε ασθενείς που έκαναν επέμβαση για αφαίρεση καρκίνου στο μαστό ή θυρεοειδεκτομή.

Ο ερευνητής Fabienne Roelants εξήγησε ότι σε όλες τις περιπτώσεις που ερευνήθηκαν η συμβολή της υπνοθεραπείας ήταν καθοριστική.

Ακόμη τόνισε ότι ‘ Εκτός από τη μειωμένη χορήγηση φαρμάκων και τη παραμονή στο νοσοκομείο για μικρότερο χρονικό διάστημα ένα σημαντικό όφελος είναι ότι με το συνδυασμό υπνοθεραπείας και τοπικής αναισθησίας, καταφέρνουμε να αποφύγουμε την ολική αναισθησία στις χειρουργικές επεμβάσεις στο μαστό. Ξέρουμε πως η τοπική αναισθησία είναι ηπιότερη, στρεσάρει λιγότερο τον οργανισμό και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την μείωση της πιθανότητας μεταστάσεων’.

Σύμφωνα με δημοσίευση στο wtma.com, ερευνητές αναφέρουν ότι η υπνοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά και σε άλλες επεμβάσεις όπως για παράδειγμα στην πλαστική χειρουργική, σε γυναικολογικές επεμβάσεις ακόμη και στην καρδιοχειρουργική.

πηγή: http://ww.thetherapylounge.com/hypnotherapy-news/c-18760/hypnotherapy-can-improve-surgery-healing-times/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου